Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видинските спортни клубове ще ползват безвъзмездно общинските спортни обекти

Снимка: РАДИО ВИДИН

Община Видин ще сключи договори с 12 местни спортни клуба за безвъзмездно ползване на спортните обекти през следващите три години. Това реши на днешното си редовно заседание видинският Общински съвет. Салон в Спортна зала "Фестивална" ще бъде предоставен на новорегистриран клуб - "Бъдин ММА". Това предложение предизвика дискусия залата и несъгласие от страна на общинския съветник Милен Милчев, който е и треньор в спортния клуб по борба, самбо и джудо:

"Нормално е Общината да помага на спортните клубове и безвъзмездното предоставяне на спортната база е абсолютно адекватно решение. Единственото нещо, което ме притеснява е предоставянето на салона по вдигане на тежести в спортна зала "Фестивална", който до момента функционира като такъв, а и е изграден с тази функция - там са изградени специални подиуми, които са скъпи съоръжения, на клуб по ММА "Бъдин". За такъв клуб аз за пръв път чувам, а и в комплекта с документи, който е предоставил няма документ за членство във Федерация и Удостоверение за вписване в публичния регистър на Министерство на правосъдието, каквито документи са предоставени от всички други спортни клубове. Нямам абсолютно нищо против този спорт, който е много атрактивен за младите хора, но и много комерсиален, но ме притеснява предоставянето точно на салона по щанги. Да си припомним, че спортна зала "Фестивална" е изградена именно заради този спорт, това е и спорт с огромни традиции във Видин."

"Имаме новорегистриран клуб, той е подал молба да ползва помещение във видинската спортна зала. Клубът е по ММА, в него участва и един от деятелите на щангите в нашия град. Идеята не е да отдадем единствено и само за ползване от този клуб залата, а да се направи график, така че да може да вървят успоредно и щангите, и другите спортове, защото нямаме по-подходяща зала. Не виждам нищо притеснително в това, че имаме новорегистриран клуб и желание да се развива спортът във Видин, стремим се да помагаме на всяко едно начинание, което влече децата в спорта, а не да стоят пред компютрите." отговори кметът Герго Гергов.

Все пак Общинският съвет утвърди предложението, според което през следващите три години безвъзмездно спортния клуб по борба, самбо и джудо ще продължи да ползва салон в зала "Фестивална", баскетболният клуб "Видабаскет", ученически клуб "Шампион" и волейболен клуб "Бдин Вида" ще ползват по график за тренировъчна дейност спортното игрище и помощни помещения в залата, спортен клуб по тенис на маса "Бдинци 2000", както и досега, ще се помещава във фоайето на спортната зала, двата клуба по кану-каяк - "Ванто" и "Бдин 77", ще продължат да се помещават в Гребната база, клубът по културизъм "Бъдин" ще развива дейност във фитнесзалата в сградата на стадион "Георги Бенковски", състезателите на клуба по лека атлетика "Атлет" ще тренират в закритата писта, колодрумът ще се ползва от колоездачен клуб "Стрела", клубът по ММА ще ползва салона по вдигане на тежести в зала "Фестивална", а боксовият клуб "Бдин Видин" ще се премести от ПТГ "Васил Левски" в салон на първия етаж в сградата на стадион "Георги Бенковски".

По публикацията работи: Цветомир Цветанов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна