Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Монтана обърна Дунав у дома и спечели с 60:57 точки

Тимът от Северозапада със страхотна трета част за успех над шампиона
Снимка: РАДИО ВИДИН: Архив

Монтана 2003 осъществи страхотен обрат срещу Дунав 8806 и спечели с резултат 60:57 у дома в среща от 18-я кръг на НБЛ жени. Тимът от Северозапада изоставаше с цели 15 точки на почивката, но със страхотна трета част обърнаха резултата в своя полза и в края удържаха успеха. Така монтанки вече са с 10 победи и 6 поражения, докато русенки са с баланс 10-5. В следващия кръг Монтана гостува на Рилски спортист, а Дунав приема Берое Стара Загора.

До шестата минута двата тима играеха кош за кош, но след това Дунав направи серия от 11-0 и поведоха с 12 точки разлика. На почивката тя бе 15, но Монтана тръгна с 8-2 и намали изоставането си на 9. Дунав пак вдигна преднината си на 10, но тогава домакините направиха серия от 10-0 и изравниха. Дунав я спря с един успешен наказателен удар, но поредица от 6 точки до края на третата част изведе домакините с 5 напред. В последната четвърт и двата тима бележеха трудно, като все пак монтанки поддържаха преднина от 3-4 точки. В решителните 60 секунди те влязоха с разлика от 2, а тогава Милена Томова отбеляза за домакините, но след това кошът бе върнат от Кристина Сантяго. Малко преди края Стефка Николова отбеляза един наказателен удар за монтанки, след което гостите сгрешиха и с това срещата приключи.

Най-резултатна за победата стана Биляна Павичевич, която вкара 20 точки, а хвана и 7 борби. Милена Томова добави 11 и 8, а Стефка Николова и Олена Самбурска отбелязаха по 9 точки.

За русенки Таня Чиров и Радостина Димитрова отбелязаха по 15 точки, а Шанте Еванс приключи с 12 и 18 борби.

В другите срещи Нефтохимик 2010 победи Хасково 2012 с 81:70 точки, а Берое Стара Загора загуби като домакин от Левски с 65:84 точки. След победата Монтана запазва втората позиция с 26 точки, а лидера Левски има с 3 повече - 29.

По публикацията работи: Екип Клуб Спорт

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна