Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първа домакинска победа за "Видабаскет"

Снимка: Светослав Цветанов

"Видабаскет" спечели "дунавското" дерби в мъжката "А" група срещу състава на русенския "Дунав". Като домакини момчетата на Николай Колев се наложиха със 72-53 за своята първа победа през 2014 година и втора засега в шампионата. Интересно е да се отбележи, че и двете победи до момента в първенството за видинските баскетболисти са срещу състава на Дунав Русе. Активът на отбора е 2 победи и 9 загуби, а до края на шампионата остават още три срещи - отложената с "Чардафон Орловец", както и гостуването на "Чавдар" Троян и домакинството на Шумен.

Двубоят с "Дунав" Русе пропуснаха Александър Милов и Ангел Ташков, но въпреки тяхното отсъствие видинските баскетболисти бяха далеч по-добри от съперника и не оставиха никакви съмнения за крайния изход от мача. Само първата четвърт бе равностойна, а след нейния край гостите имаха преднина от 1 рочка - 19-20. Оттам до края отборът на "Видабаскет" бе пълен господар на случващото се на терена в зала "Фестивална". Още на почивката резултатът бе в полза на домакините - 37-33. Всичко се реши на практика в третата част, която "Видабаскет" спечели с допуснати само 6 точки от противника. Последната десетка на практика се доигра за крайното 72-53.

Старши треньорът на тима Николай Колев използва къса скамейка, но основните състезатели не изневериха. Теодор Киров бе най-резултатен с 23 точки като игра пълен мач. Той добави 6 борби и 4 асистенции. Калоян Петров и Радослав Колев добавиха по 13 точки, а Цветелин Младенов и Теодор Николов се отчетоха с по 9.

За гостите от Русе само двама души завършиха с двуцифрени показатели - Георги Минков с 20 и Андреан Атанасов с 14 точки.

Идната неделя (16 февруари) от 17.00 часа в залата в Троян "Видабаскет" гостува на "Чавдар".

По публикацията работи: Екип Клуб Спорт
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени