Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Безплатни прегледи за деца в Клиниката по детски болести и детска кардиология на Националната кардиологична болница

Снимка: Галина Ганова

В Клиниката по детски болести и в Детската кардиология на Националната кардиологична болница ще има безплатни прегледи на деца до 18-годишна възраст за сърдечно-съдови заболявания. 

Директорът на Националната кардиологична болница в столицата професор Марио Станкев акцентира върху това, че профилактиката на сърдечните заболявания, навременната диагностика за наличието на вродени сърдечни малформации, изследванията за сърдечни проблеми още по време на бременността са най-важните стъпки при бъдещото лечение и фактор за намаляване на смъртността при най-малките, 12-месечните. 

Нашата болница покрива 100 процента от нуждите на страната от лечението на тези пациенти както в областта на диагностиката, така и в оперативното лечение. Разбира се, не на последно място са следоперативните грижи, които са много тежки при тези пациенти. В деня на отворените врати ще може да бъде отворен достъпът до много пациенти от София и страната за консултация и евентуално бъдещо лечение. 

Безплатните прегледи ще бъдат от 8.00 до 14.00 часа в кабинети 59 и 62 в клиниката. Записването на децата е на телефон 02 921 71 18 или 02 921 71 08.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени