Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България очаква от срещата в Анкара дългосрочни резултати и решаване на проблемите с международния превоз

Снимка: Дора Атанасова

Асоциацията на българските предприятия за международни превози е отишла на срещата в Истанбул с турските шофьори, за да разбере какви са настроенията преди преговорите в понеделник. Така председателят на Асоциацията Георги Петърнейчев коментира пред "Хоризонт" резултатите от вчерашните разговори  с колегите си от турската Асоциация на превозвачите:

Аз смятам, че тази среща, не трябва да се съмнява никой в това, че също ще доведе до по-доброто решаване на въпроса. Ние отидохме да разберем какво е настроението, да подпомогнем нашите администрации, да се върнем и да кажем, че има такова настроение... Просто да се ориентираме в обстановката и по-нататък, при водене на преговорите, какво да се случи. Турската страна, смятам, че не по-малко са били на зор, отколкото българската страна, при затварянето на двете граници. Моето лично мнение е, че турската страна е готова също на отстъпки.


Ангел Траков
от Съюза на международните превозвачи каза, че въпреки известни конфликти между българските транспортни организации, браншът е единен по отношение на  сегашната ситуация:

Хубавото в момента е, че браншът е изцяло на едно мнение по въпросния конфликт. Всички сме обединени и аз мисля, че няма разединение. Просто начините за постигане на резултатите са малко различни при нас.


Целите интервюта можете да чуете от звуковите файлове.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна