Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Работници от "Пиринска мура" отново блокираха пътя Разлог - Банско

Снимка: БГНЕС

Въпреки планираната за утре среща със собствениците на предприятието "Пиринска мура" протестиращите работници изразиха и днес своето недоволство. 

Въпреки че преди дни имаше оплакване от Областно пътно управление - Благоевград за незаконно блокиране на главна пътна артерия, и днес протестиращите затвориха за половин час пътя Разлог - Банско. Напрежението сред хората се засили след вчерашната информация, че собствениците на завода са подали иск в Окръжен съд - Благоевград за обявяване на предприятието в несъстоялност.

Областният управител Муса Палев каза за БНР, че искът е бил оттеглен след няколко разговора, проведени с ръководството на дружеството.

Утре предстои първата среща между собственици и представители на протестиращите в опит за постигане и подписване на споразумение. Докато текат преговорите в сградата на общината, всички работници и служители ще бъдат на площада в Банско. Хората са категорични, че няма да позволят освобождаване на готова продукция от завода, преди да бъдат гарантирани пари за заплати и осигурена суровина за работа.

Към момента "Пиринска мура" дължи около 2 милиона лева на доставчици, а в завода има суровина само за няколко дни.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени