Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разследващ полицай от Лом е задържан за получаване на подкуп

Снимка: БГНЕС

Младши разследващ полицай от Лом е задържан за получаване на подкуп при акция на Дирекция "Вътрешна сигурност" на Министерството на вътрешните работи. Засега има много малко информация по случая.

Спецполицаите от "Вътрешна сигурност“ са действали по сигнал и след използване на специални разузнавателни средства. Задържана е служителка на длъжност "младши разследващ полицаи“ с инициали В.И., съобщи Лилия Илиева от Окръжната прокуратура в Монтана: 

Можем да кажем, че за момента обвиняемото лице е задържано за 72 часа и ще бъде отправено предложение за вземане на постоянна мярка за неотклонение. Независимо от квалификацията, независимо от предвиденото наказание, преценяваме, че случаят е с обществена значимост, и че тъкмо хора, които би следвало да разследват подобни деяния, се оказват извършители, което е обезпокоително за нас и поради тази причина смятам, че става въпрос за сериозно престъпление.

Прокуратурата все още не разполага с информация какво е разследвала задържаната служителка. Престъплението е доказано с използване на белязани банкноти. Предстои материалите по случая да бъдат докладвани на наблюдаващия прокурор. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени