Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Опасни отпадъци събират в квартал "Павлово" в столицата

Живакосъдържащи уреди и лекарства с изтекъл срок ще се събират в подвижен пункт в столичния  квартал "Павлово" до 14 часа. Гражаните могат да предават още лакове, бояджийски материали, домакински препарати с химикали, мастила, замърсени опаковки. Събирането е по идея на Столична община и фирма за разделно събиране, съобщи Сийка Терзиева, началник във фирмата.

Все повече граждани на столицата имат информация за тази възможност, като е изготвен график, който е на разположение на сайта на Столична община и това е наложително предвид на факта, че ако те се поставят в съдовете за битови отпадъци, които са разположени по улицата, това е единият риск да не се смесват и другият е да не попадат в депата, къодето да замърсяват почвата, водите, обяснява Терзиева.

Предаването на опасни отпадъци от домакинствата може да става и по предварителна заявка на телефон 0700-11-750,  като услугата е безплатна за хората. 

Наше превозно средство посещава адреса на гражданина, от който също могат да се приемат отпадъци. По-възрастни граждани или пък примерно майки с малки деца по-често записват посещения за адрес, казва още Сийка Терзиева.
 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени