Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Наполи" не можа да бие "Дженоа" в италианското първенство

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Изненадващо "Наполи" завърши 1:1 с гостуващия "Дженоа" в последен мач от 25-ия кръг на италианското футболно първенство. Така възпитаниците на Рафаел Бенитес направиха нова грешна стъпка в борбата за второто място и директно класиране в Шампионската лига през следващия сезон. Неаполитанците събраха 51 точки, но изостават на шест точки от втория "Рома", който има и мач по-малко. Лидер е "Ювентус" с 66 точки.

Срещата започна отлично за домакините, които поведоха още в 18-ата минута. Марек Хамшик със страхотен пас изведе Гонсало Игуаин в чиста позиция и аржентинецът хладнокръвно копна топката над вратаря Матия Перин, за да вкара 13-ия си гол за сезона. Отборът на Бенитес имаше териториално превъзходство и отиваше към заслужена победа, но в 84-тата минута преотстъпения от "Наполи" в "Дженоа" Емануеле Калайо изравни от фаул.

След мача Калайо се извини на местните запалянковци. Съжалявам, че вкарах гол на Наполи на "Сан Паоло". Когато получа възможност да играя, винаги се опитвам да давам най-доброто от себе си. Извинявам се на феновете на "Наполи", но това е моята работа, коментира след двубоя нападателят.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна