Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Любомир Христов: Ремонтът на Лъвов мост ще свърши според определения срок

Снимка: БГНЕС

През вестибюлите на метространцията на Лъвов мост съвсем спокойно могат да се извършват пешеходните движения в района. Това каза заместник-кметът по транспорт Любомир Христов в интервю за предаването "12+3“. 

Трябва да отчетем факта, че строителството на обекта следваше да бъде и финансово обезпечено. Този обект не се финансира като част от проекта за строителството на метрото, а се финансира по друга работа, която Столична община започна през тази година с финансовата подкрепа на Европейска инвестиционна банка. Това е един сериозен аргумент, тъй като стойността на обекта не е малка, а освен това той е достатъчно значим и тежък, каза Христов и добави, че заради метрото трафикът в района е значително намален.

Той обясни, че на този етап няма съмнения, че ремонтът на Лъвов мост ще приключи в определените срокове.

След ремонта трафикът на Лъвов мост ще бъде разпределен  и реално това ще доведе до значително намаляване на времето за преминаване. В представянето на проекта показахме аналитичната информация, която излезе в резултат на моделирането – 18-20 секунди за преминаване по директното трасе, минута и половина по кръговото, обясни още Любомир Христов.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна