Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Народното събрание окончателно приема промените в Закона за водите

Снимка: БГНЕС

Народното събрание окончателно ще приеме промените в Закона за водите. В дневния ред на депутатите е и окончателното приемане на промените в Закона за защита от дискриминация и в Закона за виното и спиртните напитки. 

Очаква се депутатите окончателно да гласуват текстовете, които ще дадат възможност повече от една компания да може да бутилира минерална вода от едно находище. В момента птравилото е едно находище да е с един концесионер. Депутатите ще гласуват окончателно и промените в Закона за дискриминацията, които предвиждат забрана за дискриминация по отношение на промяна на пола.

Депутатите ще гласуват и предвидените санкции за производство, продаване и предлагане на оцет за консумация в нарушение на закона с промените на второ четене в Закона за виното и спиртните напитки. Глобите са от 1000 до 5000 лева за физически лица и от 5000 до 10 000 за еднолични търговци и юридически лица.

В парламентарен контрол на въпроси ще отговарят 10 министри. Традиционният петъчен контрол ще започне с въпроси към заместник министър-председателя по икономическото развитие Даниела Бобева.

Вътрешният министър Цветлин Йовчев ще отговаря на въпроси относно политиката на правителството за овладяване на битовата престъпност и за катастрофата на товарния влак между гарите Яна и Мусачево.

Министърът на транспорта Данаил Папазов ще отговаря на въпроси за липса на достъп до цифрова ефирна телевизия и за нарушение в "БДЖ - Пътнически превози".

За предприетите мерки от страна на МОН относно окупациите на СУ "Св. Климент Охридски“ ще информира просветният министър Анелия Клисарова.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна