Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съперникът на "Лудогорец" в Лига Европа "Валенсия" загуби от предпоследния в Испания

"Валенсия" загуби от "Райо Валекано" с 0:1 в мач от Примера дивисион
Снимка: БГНЕС

Отборът на "Валенсия", съперник на българския шампион "Лудогорец" в 1/8-финалите на турнира Лига Европа, загуби с 0:1 като гост на предпоследния "Райо Валекано" в среща от 26-ия кръг на испанското първенство по футбол. Така "прилепите" останаха на 9-то място във временното класиране.

Хоакин Ларивей вкара единствения гол в полза на "Райо Валекано", като беше точен след 60 минути игра и след пас на Разван Рац. Промените на треньора на гостите Хуан Пици не дадоха резултат и "Валенсия" загуби, като отборът дори доигра мача с човек по-малко на терена при червения картон на Антонио Бараган в 76-та минута.

Пици заложи на Диего Алвеш, Филипе Сендерос, Жереми Матийо, Антонио Бараган, Сейду Кейта, Софиане Фехули, Мигел Ереро (Жонас Оливейра), Хуан Бенат, Кристиян Португес (Винисиус Араухо), Едуардо Варгас (Жоао Перейра) и Пако Алкасер.

"Барселона" се наложи с 4:1 над "Алмерия" и се изкачи на второ място в класирането. Алексис Санчес откри на празна врата за каталунците в 9-та минута, а Лео Меси покачи на 2:0 в 23-та. Анхел Труило намали малко след гола на аржентинеца, но Карлес Пуйол с глава и Шави Ернандес с топовен изстрел оформиха крайното 4:1 с попадения в самия край на срещата.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна