Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НФСБ и Национален идел за единство се явяват заедно на евроизборите

Националният фронт за спасение на България и Национален идеал за единство ще се явят заедно на предстоящите европейски избори. 

След съгласуване на платформите и консултации, продължили близо година, двете партии подписаха споразумение да се обединят, за да променят политическото статукво и да създадат истинска опозиция, обяви председателят на НФСБ Валери Симеонов: За всички нас е важно да постигнем максимално висок резултат на предстоящите избори за Европейски парламент и това може да го постигнем само съсредоточавайки своите усилия в една мощна, бойна единица, която ще бъде Националният фронт за спасение на България. С листите на НФСБ всички партии ще участваме в предстоящата надпревара за доверието на българските избиратели.

Според лидера на Национален идеал за единство Борис Ячев това ще бъде една силна и обединена политическа формация, която ще се превърне в реална алтернатива на сегашното управление.

Днешното политическо споразумение е прецедент в най-новата ни политическа история от 90-а година насам, а сигурно и преди това, защото не се касае за формален акт на подписване и оповестяване на добри намерения между две политически формации, ние правим решителна стъпка към реално обединение на нашите организации, каза още Ячев.

Листата с кандидатите за евроизборите на новия патриотичен съюз ще бъде обявена до края на месеца.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна