Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Е. Желев: Централното ръководството на БСП иска да подмени ръководството на общинската организация в Стара Загора

Снимка: Венелина Попова

Бившият кмет на Стара Загора и бивш министър на здравеопазването д-р Евгений Желев коментира пред "Хоризонт“, че констатираното от ръководството на БСП негово "самоизключване" ще прехвърли напрежението по места:

Определено напрежението ще се прехвърли по места при това решение, което е безпрецедентно поне в 20-годишната история на БСП. Опитът за разправа с хора, мислещи по друг начин в партията, няма да доведе до добър резултат за самата партия.

Желев изтъкна, че централното ръководство на БСП се опитва да подмени ръководството в Стара Загора:

Общинската организация на БСП в Стара Загора отдавна не е добра, всъщност от една година, от онзи момент, в който Общинският съвет на БСП поиска оставката на председателя на партията заради грубата политическа грешка с опита за назначаване на господин Пеевски на длъжността директор на ДАНС. Тогава тази оставка разбуни духовете явно. Централното ръководството на БСП се опитва да направи всичко възможно да подмени легитимно избраното ръководство на общинската организация в Стара Загора. Затова се стигна и до тези циркове и неприятни изпълнения.

Политикът заяви, че АБВ и БСП бягат в паралелни писти:

БСП е самостоятелна партия и върви по своя път. АБВ се оформя и е гражданска инициатива. Към момента вървим в паралелна писта. Ние предлагаме друг тип политика, друг тип отношения в самата държава и към държавата, друг тип правене на политика за решаване на основни проблеми и въпроси на България.

Интервюто на Венелина Попова с д-р Евгений Желев можете да чуете от звуковия файл.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна