Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Три обвинения за умишлено убийство на Николай Радев е повдигнала Окръжна прокуратура Кюстендил

| обновено на 12.03.14 в 21:12
Снимка: БГНЕС

Три обвинения за умишлено убийство е повдигнала Окръжна прокуратура Кюстендил заради убийството на един от най-приближените бодигардове на Пламен Галев, който бе убит в заведение в Дупница тази нощ. 27-годишният  Николай Радев бе лична охрана на семейство Галеви. Полицията задържа за 24 часа трима  мъже - известният стоматолог д-р Карастоянов и двамата му сина, единият от които е анестезиолог в местната болница.

След фаталното сбиване полицията задържа трима мъже, заподозрени в убийството – баща и синове от известната в града лекарска фамилия Карастоянови. В късния следобед в полицията в Дупница пристигна екип от четирима адвокати, в присъствието на които се водиха разпитите на тримата задържани. Говорителят на Окръжна прокуратура Кюстендил Марияна Сиракова каза за "Хоризонт": Вече има привлечени три лица като обвиняеми. Това са Владимир Карастоянов, Николай Карастоянов и Иван Карастоянов. И на тримата са повдигнати обвинения за извършено умишлено убийство като съизвършители.

Десетки свидетели на кървавата саморазправа са разпитани в Районното управление на полицията в Дупница. Според някои от тях въпреки опитите им да разтърват участниците в жестокото нощно сбиване Николай Радев е бил прободен смъртоносно в корема с нож. Работи се по няколко версии за нападението над Радев, една от които е системен тормоз спрямо жена от известната лекарска фамилия. 

Засилено полицейско присъствие има около дома на арестуваните баща и синове Карастоянови заради съмнение, че близките приятели на убития може да потърсят физическо възмездие.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени