Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Славяна Ценова и Егор Зайцев не успяха да се класират за волната програма при танцовите двойки на Световното в София

Славяна Ценова и Егор Зайцев не успяха да се класират за волната програма при танцовите двойки на световното в София
Снимка: http://www.beautyinsport.com/

Славяна Ценова и Егор Зайцев не успяха да се класират за волната програма при танцовите двойки на Световното първенство по фигурно пързаляне за юноши и девойки, което се провежда в Зимния дворец на спортна в София.

Шампионите на страната ни се наредиха на 24-то място в кратката програма, като по регламент във волната продължават първите 20 дуета.

За своето изпълнение българските представители получиха оценка от 34.17 точки (18.00 точки за технически елементи и 16.17 точки за компоненти на програма), но резултатът е рекорден в кариерата им за кратък танц.

Двойката ни участва в състезанието без треньора си Оксана Подтикова, която заради здравословен проблем беше приета в болница. До тях по време на надпреварата беше треньорът на Иво Гатовски Найден Боричев и техният хореограф Надежда Христова.


Лидери във временното класиране са американците Кейтлин Хауайек и Жан-Люк Бейкър с личен рекорд от 66.73 точки. Те бяха седми на шампионата на планетата през миналата година. На второ място се наредиха Анна Яновская и Сергей Мозгов (Русия) с 63.80 точки, а трети и четвърти са други представители на САЩ - Лорейн МакНамара и Куин Карпентър (САЩ) с 58.65 точки и Рейчъл и Майкъл Парсънс с 58.08 точки
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна