Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Атанас Мерджанов: Има досъдебно производство, което ще уточни вината за случая в Лясковец

Снимка: БГНЕС
Председателят на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред към НС Атанас Мерджанов коментира в "Преди всички" обсъждането в комисията на случая "Лясковец".

Реагирах на колегите от ГЕРБ, че има сценарий. Още първата ни реакция беше спешно да бъде извикан вътрешният министър. На вчерашното заседание беше изслушано професионалното и политическото ръководство на МВР по трагичния случай. Не мисля, че има сценарий.

Кирил Добрев е споменал името на Павел Ангелов, но всеки депутат може да се информира от различни източници, всеки има собствен начин. Не мога да кажа, че Добрев е имал предварителна информация. По-важно е да се разбере по чие нареждане тези двама души са направили огледа предишния ден. Необходимо е да се извърши комплексна проверка на Областната дирекция на МВР Велико Търново.

Нашата парламентарна група никога не се е стремяла да крие едно или друго правонарушение. Ще държим виновните да  получат заслуженото наказание.

Не мисля, че оставката на главния секретар може да изправи нещата. Приемането на второ четене на Закона за МВР трябва да отчете и този случай.


Има досъдебно производство, което ще уточни вината на длъжностните лица,
каза още Атанас Мерджанов.

Интервюто на Таня Милушева с Атанас Мерджанов можете да чуете от звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна