Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бившият началник на КАТ: Нито една проверка срещу мен не доказа нарушение

| обновено на 21.03.14 в 16:31
Богдан Милчев
Снимка: БГНЕС

Бившият началник на КАТ-София Богдан Милчев обяви, че е бил отстранен само месец, след като министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев е бил глобен със 100 лева заради шофиране с превишена скорост. 

Според Милчев автомобилът на министър Цветлин Йовчев е бил заснет от камера на бул. "Ботевградско шосе" в София да се движи с превишена скорост. След това в КАТ пристигнала снимката на автомобила заедно с фиш, който определя 100 лева глоба за вътрешния министър Цветлин Йовчев и тогавашният началник на КАТ Богдан Милчев изпратил призовката и снимката във Вътрешното министерство. Малко по-късно обаче документите били върнати обратно в КАТ, като в крайна сметка глобата от 100 лева е била заплатена от служителя, който се е подписал под фиша, определящ глобата. Богдан Милчев не каза дали парите са платени и дадени от вътрешния министър Цветлин Йовчев, или са платени от служителя в КАТ.

Малко след изявлението на Милчев от МВР обясниха за "Хоризонт", че министър Цветлин Йовчев е платил със свои пари глобата, наложена му заради това, че личният му автомобил е бил заснет от камера да се движи с превишена скорост на бул. "Ботевградско шосе". От снимката на автомобила не става ясно дали е шофирал вицепремиерът. Самият Йовчев в момента е на посещение в САЩ. 

Богдан Милчев каза още, че срещу него са били разпоредени 28 проверки, но нито една от тях не е доказала нарушения. Последната проверка срещу него е била малко преди той да подаде заявление за напускане. Тогава срещу него е било образувано дисциплинарно производство за това, че дипломата му е фалшива. Според Богдан Милчев обаче дипломата му е била проверена много преди това, като ректорът на университета, от където тя е издадена, е заявил, че дипломата е истинска.

Богдан Милчев информира и за друг скандален случай с ходатайстване в Главната дирекция "Национална полиция". Тогава в кабинета на един от шефовете в Главна дирекция "Национална полиция" е бил привикан бившият тогава домакин на КАТ, като му е била издадена неофициална заповед да смени статута на една шофьорска книжка. Милчев не посочи чия е била шофьорската книжка, но каза, че има редица скандални случаи, заради които, на практика, той си е навлякъл гнева на ръководството. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна