Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов обяви първите четирима в листата на ГЕРБ за евроизборите

| обновено на 22.03.14 в 15:27
Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

В България няма етнически проблеми и от ГЕРБ искаме да се противопоставим на тези страхове. Това каза в Кърджали лидерът на партията Бойко Борисов на семинар за евровота с младежките организации от страната. Според него етническата карта винаги се бърка в навечерието на избори. Той риторично попита на кого да благодарим, че не е взел Кърджали, визирайки въпроса на Сергей Станишев какво ще се случи, ако турците поискат отделянето му от България. Борисов смята, че в ГЕРБ има много мюсюлмани, които трябва да са мостът между нашата държава и Турция. 

След задочна уговорка през медиите по-рано днес, Бойко Борисов и лидерът на ДПС Лютви Местан ще разговарят на кафе в центъра на Кърджали, за да говорят за етническата толерантност и спокойствие в България. Според Борисов, това е единствената тема, която може да предизвика разговор между политиците

Според Борисов, има една тема за разговор между политици: 

Етническата толерантност, стабилност, спокойствие на населението в този регион. И когато лидерите на две партии диаметрално противоположни в парламента покажат на хората, че няма да си удрят шамари, а могат да изпият едно кафе, това е само плюс за държавата.

Според Борисов, само българските партии са заплаха за националната сигурност и подобни срещи трябва да станат традиция: 

Днешното ми предложение трябва да стане пример за подражание. Политическите лидери трябва да си говорят. Въпреки че не сме се срещали с Първанов, би трябвало и с него да можем да си говорим. И не само аз с него. Всички.

Лидерът на ГЕРБ смята, че бъдещето ще покаже дали скоро ще има промяна в политическата ситуация и обяви първите четирима в листата на ГЕРБ за евровота: 

Томислав Дончев, Андрей Ковачев, Марина Неделчева, Владо Уручев. 

Според Борисов, България усилено върви по пътя на Гърция, като взема кредити, за да ги раздава на хората. Той добави, че ако няма партийни субсидии, партиите ще се обвържат с фирми и банки.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна