Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: БГНЕС

"Дават великденските пенсии от 4 април", пише 24 часа като цитира министър Хасан Адемов. Изплащането на пенсиите с великденските добавки към тях ще започне от 4-и вместо от 7-и април, като целта е хората да си получат парите преди 19-и април, за да се подготвят за празника, пояснил Адемов.

"Медици от 36 държави практикуват у нас", съобщава вестник Преса под заглавие "Лекуват ни 409 чужди доктори". "България е най-привлекателна за македонските лекари, които са над 90 и са пръснати в различни градове. Руските медици също не са малко - 51, следвани от индийските, които са 38. В същото време български лекари масово напускат страната - всяка година заминават  около 500 души.

Преса пише и за изоставени складове с опасни пестициди. "5 000 тона отрови цъкат като бомби, екоминистерството обещава, че ще ги изчисти до 2019 година, допълва изданието.

Срещата "на кафе" в Кърджали между лидерите на ДПС и ГЕРБ е водеща тема на Стандарт и Труд."Борисов и Местан изпиха кафето на мира, решават проблема с ЦИК утре" са заглавията на Стандарт . Борисов и Местан пиха "толерантно" кафе, преговорите за ЦИК продължават при президента", пише Труд. В неделния си брой вестникът посвещава две страници на необяснимата любов към турските сериали.

Контрасанкции на Москва ни удрят в 10 области, пише Стандарт, като цитира министъра на отбраната Ангел Найденов.

"Наши МИГ-ове следят руски разузнавателен самолет близо до въздушната ни граница над Черно море", пише вестник Преса и допълва, че според военни, разузнавателните полети продължават от доста време, много преди събитията в Крим.

24 часа съобщава за публикация в руския вестник "Правда", според която след Одеса и Приднестровието кримският сценарий ще намери пряк път към Балканите. В България идеята за влизане в СССР се е обсъждала още през 60-те години на миналия век, припомня печатният орган на руската компартия.

Човешки драми във Варна и Бургас са изведени на първа страница на вестник Монитор под заглавие "Рогоносец се барикадира, деветокласничка скочи от 12-и етаж."

Телеграф пише на първа страница, че КАТ втвърдява глобите и при повторен пътен гаф санкцията скача двойно. Очаква се тази промяна да залегне в новия закон за движение по пътищата, който се изготвя от експерти в пътния бранш, допълва вестникът.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна