Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ремонтът на "Цариградско шосе" започва на 27 март

Снимка: БГНЕС

Изпълнението на проекта за ремонт на бул. "Цариградско шосе" от надлеза над бул. „Г. М. Димитров” до надлеза над бул. „Александър Малинов" започва от четвъртък, 27 март. Това обяви столичният заместник-кмет по транспорта Любомир Христов пред журналисти.

Предстои премахване на мантинелата. Не се предвижда цялостно спиране на движението. Предвижда се обаче стесняване на броя на пътните ленти и прехвърляне на движението от едната половина на булеварда в другата. От 1 април започва работата по едното платно.

Ремонтът на бул. "Цариградско шосе" трябва да приключи през септември. Проектът е на стойност 10 милиона лева, като отсечката, която ще се ремонтира сега, от надлеза на бул. "Г. М. Димитров" до надлеза над бул. "Александър Малинов" ще струва малко над 4 милиона лева, обясни Любомир Христов.

Предвижда се да бъде ремонтиран основно мостът на 4-ти километър и съоръжението, което е на бул. "Ал. Малинов" на разклона за Аерогара София. Реконструкцията предвижда цялостно преасфалтиране на пътните платна, както и реконструкция на два подлеза - този при Орлов мост, чийто ремонт вече приключва, и ремонт на подлеза на Окръжна болница, както и автомобилния тунел, които минава под "Цариградско шосе". Ремонтът на булеварда ще приключи през септември.

София се превръща в строителна площадка, а седем тапи ще запушат идния месец едни от най-натоварените пътни участъци. До края на март ще стартират ремонтите на булевардите "Цариградско шосе", "Ботевградско шосе", "Никола Мушанов" и "Овча купел".

В следващите два месеца и половина трябва да приключи ремонтът на трамвайното трасе на столичния булевард "България", обеща Любомир Христов. Част от дейностите по рехабилитацията предвиждат стесняване на пътните платна по булеварда, за да бъдат изградени отводнителните системи за трамвайното трасе. Това пък от своя страна допълнително ще затрудни автомобилния трафик. Докато трамваят не е в движение, общественият транспорт се изпълнява с автобуси. Обещанията на общината са, че по новото трасе ще бъдат пуснати нови скоростни трамваи.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна