Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Националният балет на Испания за втори път в България

Снимка: БГНЕС
Срещата на звездите на Националния балет на Испания с българските медии се проведе при много голям интерес в медийния център на Българското национално радио. Трупата гостува за втори път в България след големия успех на наша сцена преди две години.

Утре вечер най-добрите фламенко танцьори в света ще представят в зала 1 на НДК две от най-ярките нови творби в репертоара си - "Грито" и "Севилска сюита", които изпълниха само преди седмица пред испанската кралица София.

Вече 35 години Националният балет на Испания представя фламенкото - танц, който е под закрилата на ЮНЕСКО и обявен за ценност на човечеството, на най-престижните сцени по света - от "Метрополитън опера" в Ню Йорк до "Балшой театър" в Москва.

Когато гледаш един качествен спектакъл на фламенко, изпитваш, усещаш толкова много неща, че аз мисля, че зрителят след едно такова преживяване разбира много добре какво е Испания, каза художественият ръководител на Националния балет на Испания Антонио Нахаро.

400 пищни костюма, повече от 40 танцьори в огнен танц на сцената, изпълнение на музиката на живо, специален балетен под, който отразява всеки звук - всичко това ще види публиката в зала 1 на НДК.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени