Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: ГЕРБ подкрепя решенията на Консултативния съвет на национална сигурност

| обновено на 24.03.14 в 18:29
Снимка: БГНЕС

Партия ГЕРБ подкрепя решенията на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС), взети днес. Това обяви след заседанието на КСНС лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов:

Ние имаме позиция, каквато е позиция на нашите партньори в Европейския съюз и НАТО. Ние сме против половинчати санкции. Тези санкции са в ущърб на България, когато са половинчати, защото ще действат много дълго време. Затова, по-добре да няма санкции, правителството да изпълни взетите решения от самото правителство, участвайки в Европейския съвет и на съответните съвети, и да се опитаме да бъдем посредници за решаването по-бързо на тази криза. И затова се съгласих да подкрепим и резолюциите, които президентът даде. 

Борисов е оптимист, че Путин и евролидерите ще се разберат

За да е добре Русия, тя трябва да продава и газ, и нефт. На кого ще ги продава? На Америка? На Африка? Или на Европа, богатата Европа? В същото време Европа от къде ще получи за години напред нефт и газ? Пак от същото място. Аз съм убеден, че накрая ще се разберат. И затова казвам, че не бива да се впускаме в крайни позиции - за и против Русия, за и против Украйна.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна