Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаният кмет на Тетевен упълномощил заместник от ареста

Милен Милев

Арестуваният кмет на община Тетевен Милен Милев е издал от ареста заповед, с която упълномощава заместника си Десислав Цветанов да изпълнява неговите функции. Заповедта е издадена на 24-и март и е подписана от Милев, който беше отстранен от длъжността кмет на община Тетевен на 21-ви март тази година с решение на Окръжния съд в Ловеч. 

Председателят на Общинския съвет в Тетевен Мадлена Бояджиева заяви, че е получила заповедта, която е изпратена и до областния управител на Ловеч на 24-и март. Ако тази заповед е законна, той може да изпълнява абсолютно всички функции на кмет, коментира  Бояджиева и допълни, че няма да обжалва заповедта, защото според нея Общинският съвет не е страна. 

Десислав Цветанов също беше задържан при акцията на служители на ДАНС на 17-и март, заедно с кмета Милев и другите двама заместник-кметове Детелин Пърлев и Левчана Хаджиева, но бе освободен заедно с Хаджиева.

На 21-ви март, по искане на прокуратурата, Окръжният съд в Ловеч постанови постоянна мярка "задържане под стража" за Милен Милев и Детелин Пърлев. Двамата са обвинени в престъпления по служба. 

На 27-и март Апелативният съд във Велико Търново ще разгледа жалбите им по наложената мярка.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени