Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Данов отрече да съществува проект за застрояването на Карадере

Снимка: БГНЕС

Министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов отрече за съществуването на проект за застрояването на местността Карадере край Бяла. В отговор на депутатски въпрос по време на изнесено заседание на Комисията по инвестиционно проктиране в Перник министърът посочи, че няма никакви строителни книжа и процедура за подобни намерения на територията на общината.

По време на блицконтрола в Комисията по инвестиционно проектиране министър Данов заяви, че проект за построяването на курортен комплекс в Карадере няма. Той отрече участието на арх. Георги Станишев в обявения проект и обявената от някои медии среща на самия него с английски инвеститор: Има някакви фотошопски визуализации, взети отнякъде, те могат да бъдат взети отвсякъде от друго място. От гледна точка на документация на територията на Бяла не е започната такава процедура.

Според министър Данов съществува само една група, която иска да инвестира 108 млн. лв., но тези хора трябва да знаят, че трябва да спазват законите на страната: За съжаление, този случай показва една неприятна тенденция – спираме инвеститорите, които идват в страната.

Пред представителите на пернишката общественост министър Данов съобщи и за очаквани допълнително от финансовото министерство до 6 млн. лв. до края на годината за подпомагане.

Подробности чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна