Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Виктор Папазов: Искам да променя визията за българите

Снимка: БГНЕС

Виктор Папазов е първият мажоритарен кандидат за евродепутат, не е политик, не е популярно телевизионно лице, но паметливите го помнят като дългогодишен шеф на съвета на директорите на Българската фондова борса.

Реших, че така повече не бива. Някой трябва да мисли за България и интересите на българите. Партиите станаха толкова арогантни в безотговорността си, че някой трябва да промени нещата. Когато кажа на приятели, че съм решил да направя това, първата тяхна реакция е, че има за кого да гласуват. Нямам илюзията, че мога да разбия модела. Но когато се създаде конкуренция, тогава партиите трябва да започнат да се състезават. Знам, че шансът ми е малък, но имаме всички партийни кандидати, имаме партийното статукво, имаме един човек, в случая аз, който казва: Ние се предлагаме и ще представляваме вас. Има голяма група хора, образовани, работят и пътуват в чужбина. И аз съм сигурен, че на тях никак не им е приятно, когато виждат обидния поглед. Аз искам да променя визията за българите.

Папазов е на мнение, че най-важните за него теми са здравеопазване, безработица и бедност.

Има как Европа да стане Европа и за българите, но ще трябва да променим сериозно поведението на политиците. Там виждам своята роля - като катализатор на нормализирането на политиката.

Чуйте разговора от звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна