Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Американски топдипломат идва на изненадващо посещение у нас, съобщава "Стандарт" на първата си страница и допълва, че Виктория Нюланд, дясната ръка на президента Обама, ще преговаря с премиера Орешарски и с външния министър Кристиян Вигенин за по-твърди ходове срещу Русия заради присъединяването на Крим.      

"Стандарт" цитира почетния председател на ДПС Ахмед Доган, който заявил, че се чувства прекрасно на 60 години. "На многая лета" и руски романси озвучиха партито на юбиляря в "Бояна", пише вестникът. По същия повод, "24 часа" помества снимка на лидера на БСП Сергей Станишев, който пристига лично да поздрави рожденика.    

На първата си страница, часовият вестник съобщава за нова мода в автокражбите - пробиват резервоара с бормашина и точат горивото. Крадците избират луксозни коли, като разчитат, че те са заредени догоре. 

"Закъсаха за персонал пред сезона на морето" е заглавието на първа страница на "Труд". "Хотелиери са в паника, защото нямат достатъчно персонал за летния сезон и канят наши сънародници от българската диаспора в Украйна, Молдова и Сърбия", отбелязва изданието.

"Смяната на времето води до инфаркти, в понеделника след преместване на стрелките, сърдечните удари скачат с 25 на сто", пише "Труд". Публикацията е на база проучване на университета в Денвър, Колорадо. "Колко струва въртенето на стрелките", пита вестник "Преса" на първа страница. На работещите хора им се налага мъчително да си пренагласят биоритмите два пъти годишно, за да са в крак с преместването на стрелките...От въвеждането на лятното часово време светът се промени, икономиката стана много по-малко енергоемка и упражнението вече е безсмислено, смята изданието. 

Преса пише също на първа страница, че фермери и бизнесмени вече няма да може да си купуват скъпи коли и яхти с пари от Брюксел. По програмите за селски райони дават до 17 хиляди лева за возила, другото би било лукс.

"20 души чакат за едно място в старчески дом", изчислява "Монитор" и посвещава две страници на тази тема. "Независимо от скромните условия, местата в държавните домове не стигат, близо 2 хиляди възрастни са на опашката.  Грижата на частно излиза от 600 до 1200 лева месечно, допълва изданието. 

Водещата публикация на "Монитор" е под заглавие "Влизаме в болница като в граничен пункт". По същата тема, "Телеграф" отбелязва, че личната карта става ключ за болницата. Така ще се отчита реалният престой на пациентите, за да спре източването на Здравната каса.

"Живакът удря 29 градуса в края на април", пише "Монитор", а "Преса" съобщава, че времето по Великден ще бъде топло, но дъждовно.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна