Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Награда „Златна маска” за журналисти от БНР

| обновено на 01.04.14 в 15:21 БНР Новини
Рада Стойкова, редактор в "Артефир" на програма "Христо Ботев"
Снимка: Кирчо Стоичков

Колегите Светлана Вълкова от Радио Варна и Рада Стойкова от програма „Христо Ботев” на Българското национално радио получиха тазгодишната награда „Златна маска” на Драматичния театър „Стоян Бъчваров” във Варна. Наградите бяха обявени в празничната вечер на 27 март, Световния ден на театъра, от Даниела Димова, директор на Театрално-музикалния продуцентски център – Варна, и актрисата Биляна Стоева.
Варненските театрали връчват отличието всяка година в знак на признателност за подкрепата на медийни и бизнес партньори и отбелязват годишнини на заслужили театрални творци с принос към театралната история на града.

Двете индивидуални журналистически награди тази година се присъждат на Светлана Вълкова и на Рада Стойкова за актуално отразяване на творческия живот на Драматичен театър „Стоян Бъчваров”, за професионалната интерпретация и оригиналните им интервюта с режисьори, актьори и художници от трупата, излъчени съответно в предаването „Гравитация нула” на Радио Варна и в „Артефир” по програма „Христо Ботев” на БНР.
В деня на своя професионален празник „Златна маска” получиха още режисьорът Станчо Станчев за 30-те му творчески години с около 100 постановки, създадени във варненския театър от 1962 до 1992 година, а също и актьорът Данаил Мишев за дългогодишната му творческа кариера и за пресъздадените ярки образи на сцената на Варненския драматичен театър „Стоян Бъчваров”. Със специален Знак за признание бе почетена актрисата Грациела Бъчварова, потомка на големия артистичен род на Стоян Бъчваров, по повод нейната 80-годишнина и за изключителния й принос към българското театрално изкуство.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна