Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дядо Добри е сред наградените в класацията "Личност в новините"

Снимка: БГНЕС
Дядо Добри от село Байлово е един от наградените в класацията "Личност в новините" през 2013 година. Старецът, който събира пари за реставрирането на православни храмове и тази година трябва да навърши 100 години, е събрал най-много гласове от читателите на сайта "Новините БГ". Самият той не успя да присъства. Вместо него наградата получи кмета на Байлово Бойко Неделчев: За мен е голяма чест да получа тази награда. Лично ще му я предам. За мен също е чест, че дядо Добри е роден в нашето китно селце. То е много красиво. Който не го е посетил, моля да заповяда.

Сред наградените беше и бизнесменът Ивайло Пенчев, който е създател на една от най-известните в света компании за производство на стени за катерене: Радвам се, че читателите ме награждават с тази награда, не толкова за себе си. Всъщност и за себе си се радвам, но по ми харесва мисълта, че награждават човек като мене, защото аз съм от представителите на свестния бизнес, от свестните съм. Тези, които създават стойност, а не от тези, които заграбват стойност. Знам, че има много такива като мене. Не съм само аз. Има много българи, които са с подобен проспериращ и международно признат бизнес.

Призът за "Личност в новините" получиха още тенисистът Григор Димитров, цигуларят Веско Ешкенази, генералния секретар на ЮНЕСКО Ирина Бокова, японският посланик Такаши Куидзуми.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна