Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кристин Лагард окуражи Гърция по повод завръщането на страната на международните борси

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Изпълнителният директор на Международния валутен фонд Кристин Лагард окуражи Гърция по повод първите й стъпки при завръщането на страната на международните борси. Лагард даде пресконференция при откриването на редовната пролетна среща на Фонда и Световната банка във Вашингтон. Тя подчерта, че основна тема на срещата ще е глобалният икономически растеж и как той да стане по-качествен и постоянен. Лагард каза още:
   
Посланието ни е, че възстановяването на световната икономика е все още твърде слабо и твърде бавно, недостатъчно ефективно. За някои икономики, въпреки че растежът е непрекъснат, все още не може да бъде почувстван. Все още по света има 200 милиона души без работа. Ще разискваме отчитаната дълго време ниска инфлация в еврозоната, където този факт е рисков и може да се отрази неблагоприятно на растежа и пазара на труда.

Лагард потвърди, че най-късно в началото на май ще бъде подписано споразумението с Украйна за финансовата помощ в размер до 18 милиарда долара.

Министърът на финансите Петър Чобанов ще представлява страната ни на дискусиите във Вашингтон, които ще са до 13-и април, във Вашингтон.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна