Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Иванов: Хиляди хора споделят идеите на независимия кандидат-евродепутат Алекс Алексиев

Снимка: БГНЕС

В България са необходими между 100 и 200 хиляди избиратели, гласували за европейски депутат. Тук няма нищо извънредно. Просто хората, които искат промяна в България, трябва да си дадат ясна сметка, че тя зависи от тях. Това каза Димитър Иванов от Инициативния комитет, издигнал кандидатурата на Алекс Алексиев за участие в изборите за Европейски парламент като независим кандидат в интервю за предаването "Преди всички".Г-н Алексиев е познат. Много хора са чели неговите материали, знаят кой е. Стотици хиляди хора споделят неговите идеи. По повод на подписката обиколих няколко града в страната и виждам каква е реакцията на хората, добави той.

Иванов обясни, че трябва да се изложат ясно идеите, за да могат хората да вземат решение: Със сигурност от европейските територии, извън България, ще дойдат доста гласове.

Изборите, освен да легитимират избраните, служат и за разпространяване на идеи в обществото. Нека да не отричаме. Прави ми впечатление, че този механизъм, който лъха от различни медии, от различни анализатори, специалисти – че независимите нямат шанс, който е абсолютно генериран от интересите на партиите, той е внушение, което се прави срещу гражданското общество. Вие гражданите сте безпомощни, дезориентирани, партиите са много силни. Гражданите, ако са безсилни - няма шанс обществото, каза още Димитър Иванов.

Цялото интервю чуйте от звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени