Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ангел Ангелов: Вкусът на храната е спомен, а не сетиво

В рубриката ни „Непрактично” ще ви представим Ангел Ангелов, председател на фондация „Национален тръст за съхранение на историческото наследство в България” и създател на Академия „Кулинарен историк”.
С какво се занимава Академията „Кулинарен историк”? Ще чуем една стара история, която е създала рецепта, свързана с Великденските празници, и която кулинарните историци успяват да възстановят.
Ще чуем и един кулинарен спомен за уникална Великденска салата. И всичко това направено и разказано, за да бъде съхранена общността.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени