Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Инвеститорите в Карадере "Мадара Юръп" АД представиха проект за изграждане на екоселище

Снимка: www.wikimapia.org

Пред жителите на град Бяла инвеститорите от "Мадара Юръп"АД представиха проект за изграждане на екоселище. Инвеститорите в Карадере са поръчали предварителен одит за въздействие върху околната среда, който се очаква да бъде готов до месец, съобщи Скот Пъркинс, член на Борда на директорите на дружеството.По-късно ще започне и процедурата по изготвянето на оценката за въздействие върху околната среда .

Скот Пъркинс съобщи, че се очаква проектът да се реализира след доста време, защото още е във фаза инвестиционно намерение. Инвестицията е на стойност 54 милиона евро. Пъркинс допълни, че е учуден от реакцията на българското общество срещу офшорните фирми, защото това е легална форма за избягване на високите данъци по целия свят. Той допълни, че всички инвеститори са англичани и сред тях има известни имена като това на Еди Джордан, бивш пилот на "Формула-1", който е бил в Бяла и е щастлив да се върне отново.

По повод протестите на еколозите, Скот Пъркинс посочи, че по три причини инвеститорите не биха унищожили прекрасния плаж в Бяла. Едната е, че не искат. Втората е, че е публична собственост и третата е, че не е законно.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени