Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Люис Хамълтън спечели състезанието за Голямата награда на Китай

Люис Хамълтън спечели състезанието за Голямата награда на Китай
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Люис Хамилтън спечели трета победа през този сезон във Формула 1, след като се оказа най-добър и в Гран При на Китай. Британецът беше начело в гонката от началото до самия край и показа различна класа от останалите претенденти.

След Хамилтън, второто място също беше заето от пилот на „Мерцедес“- германецът Нико Розберг, а трети остана Фернандо Алонсо (Испания) с „Ферари“, като за този отбор това е първи подиум през сезона.

Четвърти се нареди Даниел Рикардо с „Ред Бул“, а защитаващият титлата си Себастиан Фетел остана на 5-о място.

Начело в генералното класиране за Световната купа обаче е съотборникът му Нико Розберг със 79 точки, а Хамилтън е вече със 75 на 2-ата позиция.

Днес обрахме плодовете на здравата работа на всички от нашия екип и аз дори не мога да повярвам колко е невероятна колата, с която се състезавам, заяви след края на състезанието Хамилтън. И затова съм наистина щастлив, че Нико е тук до мене, на подиума. Това е страхотна награда за всички нас в отбора.

Розберг имаше проблеми с телеметричната система на автомобила и стартира много лошо, като след първата обиколка остана чак на 7-о място. Но след това успя да се адаптира и да се върне чак до 2-ото място.

Нямах никаква комуникация с хората от екипа, нямах никаква идея какво се случва на пистата. Но след като при този старт завърших на 2-о място, нямам право да бъда недоволен, коментира Розберг.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна