Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сценариите за Украйна след споразумението от Женева и нарушеното примирие за Великденските празници

Високопоставен европейски посредник в Източна Украйна се срещна за първи път вчера с лидера на проруските сепаратисти от украинския град Славянск, предаде Ройтерс.

Марк Етерингтън, посредникът на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, е разговарял със самопровъзгласилия се кмет на Славянск Вячеслав Пономарьов в продължение на два часа.

По време на срещата представителят на ОССЕ е попитал Паномарьов дали той и неговите хора ще се съобразяват и придържат към споразумението, договорено в Женева на 17 април. Там Русия и Украйна се съгласиха, че въоръжените проруски активисти трябва да се разоръжат и да напуснат окупираните административни сгради в източни украински градове.

Какви са сценариите за Украйна след подписаното в Женева споразумение за овладяване на конфликта и временното примирие за Великденските празници, което беше нарушено и дипломатическите совалки в района?

Чуйте интервюто със Симеон Николов, директор на Центъра за стратегически изследвания в сигурността и международните отношения.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени