Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алекс Алексиев съзира политическа намеса в решението да бъде спрян от участие в евроизборите

Снимка: БГНЕС

ЦИК обяви за недействителна регистрацията на Алекс Алексиев за независим кандидат за изборите за Европейски парламент.  Алексиев е посочил, че настоящият му адрес е в САЩ и това обстоятелство не е било променено до днес. Според Изборния кодекс право да бъдат избирани за представители в Европарламента имат хората, живели най-малко през последните 6 месеца в България или друга страна от ЕС. 

Решението да ме спрат от участие в европейските избори ми прилича на политическа намеса, диктувана от някого отгоре. Аз говоря постоянно, че управляващите в момента са възможно най-корумпираните, каза в предаването "12+3" Алекс Алексиев. 

Те  правят всичко възможно да обслужват интересите на Кремъл, а не на България. Вижте какво става с проекта "Южен поток", който е чисто политически проект на "Газпром" и Путин, който предвижда да изолира напълно Украйна и да я шантажира още повече. Тези хора, които тука защитават "Южен поток", работят за руснаците, те не работят за нас. Един километър тръбопровод от "Южен поток" струва 7,4 милиона евро, а в Европа струва два, три милиона - три пъти повече, защото има огромна корупция и всички хора, които говорят колко е нужен този проект, очакват комисионна. Но няма да стане. След тези избори ЕП ще стане още по-консервативен, прогнозира Алексиев.

Той ще обжалва решението на ЦИК и очаква до няколко дни да има решение на ВАС.

Ако не ни удовлетворят жалбата, ще мислим, но с голямо удоволствие бих отишъл до Европейския съд, заяви още Алексиев. 

Чуйте разговора от звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени