Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младежки мюзикъл на сцената на Музикалния театър


Младите автори на мюзикъла „Достатъчно“ гостуваха в студиото на „Графити по въздуха“ преди премиерата на мюзикъла в Музикалния театър на 29-и и 30-и април. Емелина Горчева, автор на музиката, Йоана Мирчева, автор на либретото и Дидо от D2, изпълняващ ролята на Филип Голд, Златното момче, разказаха как се е появила идеята за мюзикъла и през какви перипетии е преминала, преди да се осъществи на сцената. Младият екип не се бои да мечтае смело, като дори се надява един ден мюзикълът да бъде игран на Бродуей.

Мюзикълът пресъздава атмосферата на Ню Йорк, школа по латино танци, улично кафене, първенство по латино танци. Действието се развива в наши дни, а сюжетът проследява личната драма на главния герой, световен шампион по танци, преживял тежка травма, който бавно се съвзема от нея.

Дидо разказа с въодушевление как танцува по няколко часа на ден, за да се подготви за спектакъла и да напомня поне малко „световен шампион по танци, претърпял тежка травма“. Той сподели, че е посещавал Ню Йорк, усетил е артистичната атмосфера на огромния град и му се иска енергията, която струи от спектакъла, да зарази зрителите.

Чуйте цялото интервю с Емелина Горчева, Йоана Мирчева и Дидо можете да чуете от звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени