Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

18-годишен ученик е задържан за двойното убийство в Джебел

Снимка: БГНЕС

18-годишен ученик е задържан за двойното убийство в Джебел. Той е привлечен като обвиняем за умишлено умъртвяване на 24-годишната Джейлян и 7-годишната й дъщеря Джейда, извършено по особено жесток начин. По случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на Окръжната прокуратура в Кърджали.

Ученикът Мерт Мехмед е задържан малко след полунощ и е приведен в следствения арест за срок от 72 часа. Местните хора коментират, че Мерт и убитата Джейлян са били близки приятели, а убийството на майката и детето е извършено заради пари. Родителите на жената от дълги години са в германия и изпращали много средства, за да живеят добре дъщеря им и внучката им. Мерт бил наркозависим и изглежда се е нуждаел от пари. Вероятно убийствата са станали в момент на пристъп. 
Според неофициална информация Мерт е направил признания и заявил, че влязъл с брадва през терасата, като първо убил майката, а после и детето. Дни преди убийствата Мерт е сменил снимката в профила си във Фейсбук с гола стена, на която пише "Няма справедливост, няма мир", а месец по-рано е написал "Господи, дай ми търпение, защото, ако ми дадеш сила, ще ги избия всичките". 
Днес следобед ще бъде погребението на Джейлян и малката Джейда. То ще е в кирковското село Старово, където живеят баба й и дядо й. 
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна