Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Аякс" взе 4-та поредна титла на Холандия

Футболистите на "Аякс" спечелиха 33-тата си титла на Холандия
Снимка: БГНЕС

Отборът на "Аякс" Амстердам спечели 33-тата си шампионска титла на Холандия след 1:1 като гост на "Хераклес" кръг преди края на първенството. Това е и четвърта поредна титла на страната за най-популярния клуб. Ласе Шьоне откри резултата за "Аякс" в самото начало, но полският национал Симон Циомер изравни за домакините в 22-рата минута. В последните 20 минути домакините от Алмело упражниха сериозен натиск, за да стигнат до победата, което направи края на мача доста нервен.

"Аякс" събра 70 точки, а "Фейенорд", който разгроми "Камбур" с 5:1 остава на 2-ра позиция с 66. Отборът от Ротердам също води с 4 точки пред "Твенте" и си гарантира участие в Шампионската лига през есента. Тони Вилхена вкара два гола за "Фейенорд".

"Твенте" от своя страна също си осигури 3-то място след убедителната победа с 5:2 като гост срещу изпадащия "НЕК" Неймеген. Душан Тадич вкара два гола за червено-белите от Еншеде, които със сигурност ще играят плейофи за място в Шампионската лига вместо "ПСВ" Айндховен.

"Рода" падна на собствен терен с 1:2 от "Грьонинген" и се смъкна на последното 18-о място в класирането, което единствено праща директно във втора дивизия. Пред "Рода" са "НЕК" Неймеген, който единствен може да изпадне директно. "РКС" Валвайк е на 16-а позиция и може да се измъкне за сметка на "НАК" Бреда.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна