Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Баскетболистките ще определят носителя на титлата в Русе

Баскетболистките ще определят носителя на титлата в Русе
Снимка: ЕПА/БГНЕС

„Дунав“ надигра „Левски“ със 73:71 като гост в София и изравни финалната серия на 2:2 победи. Това означава, че титлата ще бъде решена в пети мач, който ще се играе на 3-ти май в Русе.

Възпитаничките на Георги Божков бяха напред в резултата през почти всичките 40 минути и изключително силен мач на Кристина Сантяго и Зорница Костова.

Кристина Сантяго отбеляза 23 точки и овладя 11 борби за победителките. Шанте Евънс и Таня Чиров добавиха по 16 точки, докато Зорница Костова остана с 15.

За „Левски“ над всички бе Шарел Алън с 36 точки, 10 борби и 3 асистенции. Наташа Попович добави 10 точки.

Стефан Михайлов – наставник на „Левски“: Разочарован съм от загубата. Пропуснахме идеална възможност да спечелим титлата. Напрежението взе връх в моите момичета, които играят за първи път финал. Фатално беше, че и три от нашите основни баскетболистки излязоха за по пет лични нарушения в последните минути. Отиваме в Русе за решаващия пети мач и каквото стане. Шансовете ни не са никак малки. Дано само съдийството не бъде такова, каквото беше днес. Реферите очевидно предпочитат американките от Дунав пред нашите млади състезателки и отсъждат всяка спорна ситуация в тяхна полза. Бих казал дори, че в днешния двубой бяхме ограбени от съдиите.

Георги Божков – старши треньор на  „Дунав“: Постигнахме изключително трудна и изстрадана победа. Имахме доста ситуации, които пропиляхме, особено в нападение. В края направихме и някои непредизвикани грешки, които за щастие не се оказаха фатални. Съдиите също допуснаха грешки и трябва да бъдат по-концентрирани, защото това е финал.  Всичко може да се случи в последния решителен пети мач, но се надявам ние отново да победим, защото сме по-добрият отбор.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени