Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сергей Рябков: Ние сме за по-активна роля на ОССЕ в диалога в Украйна

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Международните контакти за Украйна са възможни на срещата на комитета на външните министри от Съвета на Европа във Виена, в това число по линия на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, каза в интервю за агенция Новости руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков.

Ние сме за по-активна роля на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа в диалога между така нареченото правителство в Киев и югоизточните региони. Друг е въпросът под каква форма може да бъде направено това. Нашата позиция е достатъчно гъвкава, подчерта Рябков. Според него залог за решаването на конфликта е изпълнението на женевските договорености от 17-и април.

За съжаление се случи противоположното. Започна така наречената антитерористична операция, която всъщност е военна операция срещу югоизточните райони. Стана ужасяващата трагедия в Одеса, първопричина за която е базотговорността на киевските власти. На този фон шансовете за постигането на пробив са минимални, убеден е руският дипломат.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна