Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейболистките на „Левски“ с шампионска титла

Волейболистките на „Левски“ с шампионска титла
Снимка: БТА

„Левски“ спечели титлата на България в женското волейболно първенство. В третия решаващ мач от серията, игран пред повече от 400 зрители в зала "Христо Ботев", "сините" победиха „ЦСКА-Демакс“ с 3:1 гейма, в отделните части  25:18, 25:12, 22:25, 25:5 точки.

В предишните четири години "червените" неизменно печелеха златните медали, но сега Левски успя да детронира противника си и да направи златен дубъл. По-рано през сезона "сините" спечелиха и Купата на България.

Най-много точки в мача, по 19 реализираха Нася Димитрова и Гергана Петрова от „Левски“, както и звездата на "червените" Гергана Димитрова.

Това е рекордна 28-а шампионска титла при жените в историята на "сините".

Радослав Бакърджиев (треньор на Левски): Показахме кой е по-добрият отбор точно в този мач. Показахме, че сме по-добри във всичките мачове от финалната серия. Много тимове си помислиха, че след излизането на наш основен състезател няма да имаме шансове да спечелим титлата. Това е голям подарък за стогодишнината на клуба. ЦСКА опита да ни затрудни с начален удар, а след това на свой ред ние изпълнявахме силен сервис. Като цяло направихме прекрасен сезон, щастливи сме.

Юлия Иванова (треньор на ЦСКА): Много неща не ни достигнаха, най-вече воля за борба. Поздравявам Левски за титлата. Първите два гейма ги проспахме. В третата част имаше малка искра, но не се получи. Може да си извадим много поуки. Тепърва ни предстои още много работа.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени