Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Старозагорската опера гостува с „Набуко“ в НДК

| обновено на 16.05.14 в 12:12

На 17-и май Старозагорската опера ще представи в зала 1 на НДК своя продукция - операта „Набуко“ от Верди, постановка на Анете Лайстеншнайдер /Германия/. Сценограф и художник на костюмите е Павел Добжицки /Полша/. Събитието е част от програмата на 19-я "Салон на изкуствата" в НДК.


Идеята ми е да покажа докъде може човек да деградира, щом е в плен на властолюбието и иска да е богоравен. Живеем във време, в което асоциацията от операта се препокрива в момента с държавниците, които, за да запазят властта си, унищожават собствения си народ. Останалото са чувства, любов и омраза, вяра, възмездие, всичко, което е било преди 200 години, когато е създавано произведението, което е и сега
, споделя режисьорката Анете Лайстеншнайдер.

Мисля, че това ще бъде много интересно събитие за меломаните. Солистичният състав е много добър: Елена Баръмова, Крум Гълъбов, Ивайло Джуров, Орлин Горанов, Даниела Дякова. Скоро предстои и гостуване на трупата на сцената на Софийската национална опера и балет с ранната творба на Верди „Крал за един ден“, каза директорът на Старозагорската опера Петко Бонев.

Чуйте в звуковия файл цялото интервю на Росица Кавалджиева с Петко Бонев.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна