Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Чепинци вече описват щетите от смерча и подават молби за помощи

Снимка: БГНЕС

Десет къщи  в софийското село Чепинци  са сериозно пострадали от преминалия  вчера смерч. Отнесени са покриви и са изкоренени дървета. Общинска комисия  вече описва щетите. Част от жителите подават молби за помощи в сградата на кметството. До събирането на средства за по-сериозен ремонт пострадалите ще пазят домовете си от наводнения с найлон и ламарини.

Отидох на улица "Голяма могила", където най-силно засегнати бяха къщите. Картината беше трагична. Улицата беше пълна с керемиди, с паднали дъски, с излетели покриви от съседните къщи. Най-пострадалите къщи, според мен, са около четири, на две тотално им няма покривите. С помощта на самите хора, с помощта на съседи успяхме да направим нещо временно, да пригодим, отгоре да се позакрепи някаква конструкция, да се сложат найлон и ламарина. Сега в момента хората си подават заявления и декларации, в които те описват щетите, които са нанесени. До ден, два ще бъдем готови с количествените сметки, обясни кметът на селото Соня Стоянова

Общината ще помогне с каквото може на хората в Чепинци, заяви градоначалникът на София Йорданка Фандъкова:

Снощи на място установихме, че две къщи от тях са особено пострадали. Екипите на район "Нови Искър" днес имат за задача да изчислят вече щетите и максимално бързо да придвижат документите на хората. Снощи помогнахме максимално с материали и с труд от страната на екипите на Столичната община. Слава Богу, че нямаше пострадали хора, това е най-важното. Надявам се хората да се успокоят. Пак казвам, ние ще помогнем с всичко, с каквото можем.
  


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна