Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Драгомир Стойнев: Енергетиката е част от националната сигурност на България

Снимка: БГНЕС

Единствено статистика ще говори, коментира министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев пред журналисти искането на ГЕРБ на вот на недоверие към кабинета заради енергетиката.

Аз съм готов и ги чакам. Имам единствено статистиката, която ще говори. Нима, че за първото тримесечие за миналата година за 2013-а година са били на минус 7 милиона, сега са на плюс 22 милиона? Не водеха ли те целенасочена политика за фалита на "Мини Марица-изток"? Когато бе спрян износът, когато предприятието не работеше, когато не само че не вдигнаха цената на въглищата, а я намалиха...Те трябва да кажат за кого подготвиха "Мини Марица-изток". Кой трябваше да купи "Мини Марица-изток"? ГЕРБ трябва да дадат отговор в пленарна зала, защото ние ясно и категорично казахме, че енергетиката не е за продан. Енергетиката е част от националната сигурност на България.

Министър Стойнев участва в среща с бизнеса, по време на която съобщи, че по взаимно съгласие България и Русия са се разбрали заседанието на смесената междуправителствена комисия да се състои в София през юли. Намерението е паралелно на заседанието на комисията да има и бизнес форум, на който конкретни бизнесмени да дойдат за среща с български предприемачи.

До края на годината ще има Българска енергийна борса, каза още министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев. Той уточни, че такова дружество вече е създадено и има лиценз, остава единствено да получи платформа.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени