Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Европейската нощ на музеите - юбилейно десето издание

БНР Новини
На 17 май, за 10 път в цяла Европа се отбелязва Европейската нощ на музеите. Тя преминава под патронажа на Международния музеен съвет, а неин традиционен организатор е френското Министерството на културата и комуникациите. По традиция Министерството на културата е партньор на френската страна за организирането на Нощта на музеите у нас.
В Нощта на музеите всеки посетител може безплатно да разгледа експозициите на десетки музеи, които до късно вечерта ще отворят вратите си за всички желаещи. И ще показват не само своите скъпоценни експонати, но и ще предлагат на публиката разнообразни и многобройни прояви - концерти, спектакли и други забавления...
Всяка година нараства броят на българските музеи, които отварят вратите си широко в тази уникална нощ и така културното послание на тази инициатива достига до голям кръг от хора. И все повече младежи не само че вече забелазват музеите, но и проявяват все по-траен интерес към тяхната дейност.
По повод Европейската нощ на музеите за събеседник в предаването поканихме Н. Пр. Ксавие Лапер дьо Кабан, извънреден и пълномощен посланик на Република Франция у нас.

Програма на Европейската нощ на музеите

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна