Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ангел Караньотов с пето място в Световния шампионат по супермото

Ангел Караньотов с пето място в световния шампионат по супермото
Снимка: БГНЕС

Ангел Караньотов се нареди 5-и в състезанието за Голямата награда на Румъния – втори кръг от Световния шампионат на супермото. На пистата в Арад той беше сред най-бързите, като и в двата манша завърши 5-и и зае тази позиция в крайното класиране с актив от 23 точки.

Другият наш пилот Александър Георгиев с КТМ в първия манш беше 9-и, а във втория 8-и и събра общо 25 точки. Победата спечели Томас Шарие (Франция) с ТМ, който спечели първия и беше втори във втория манш. Втори стана световният шампион Мауно Хермунен, който беше 4-и в първото състезание и спечели второ, а последното място на подиума зае Иван Лазарини с Honda, който взе две трети места. 

В надпреварата за европейско в клас SM85 първенство нашият Хакан Халми с КТМ беше повече от убедителен, спечели и двата манша и си тръгна с пълен актив от 50 точки.

В другия европейски старт в клас SM3 имаше двама българи на подиума. Това бяха Ивелин Манев със Suzuki  - втори и Борислав Стоименов с КТМ – трети. Те асистираха на победителя и в двата манша, на турчина Арсин Пак.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна