Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Надзирателите са в протестна готовност, искат по-високи заплати

Синдикатът в затворите готви нови протести. Служителите са недоволни от замяната на 24-часовия режим на работа с 12-часови дежурства и искат по - високи заплати, посочи Цветан Михайлов от Управителния съвет на синдикалната организация:
12-часовият режим ние считаме, че с нищо няма да подобри ситуацията и няма да спомогне за решаване на тези проблеми, които съществуват, защото в крайна сметка едно и едно е две, както и да го делим, на осем и на два часа, и на три часа, служителите са малко, не стигат.

Категорично, до края на тази година, неотлъчно и без отстъпка да бъдат следвани целите, свързани с изравняване плащанията на служителите в затворите с тези на служителите в Министерството на вътрешните работи. Ще следваме тази линия категорично и безотказно с ясната цел следващата година всички плащания на служителите в затворите да бъдат изравнени с тези в МВР,  каза Михайлов.

От синдиката увериха, че обявената протестна готовност няма да попречи на работата на служителите в местата за лишаване от свобода и няма да се допуснат инциденти като тези от последния месец. Бягствата от затворите председателят на синдиката Иван Петров коментира лаконично и оправда с липсата на технически и човешки ресурс :
Липсват елементарни видеонаблюдения. Пак е свързано с финансовите средства. Ако са необходими 50 камери в един затвор, сложени са 30 или 40, защото няма средства и липсата на хора, липсата на видеонаблюдение, липсата на технически средства ето до какво водят - бягства.
 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна