Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ББЦ призова за предсрочни парламентарни избори в рамките на следващите два-три месеца

Бареков: На много места сме втори след ГЕРБ

| обновено на 25.05.14 в 23:19
Снимка: БГНЕС

На влизане в НДК Николай Бареков заяви, че "България без цензура" е постигнала забележителен резултат на тези избори:

Съжалявам, че по време на кампанията моят образ трябваше да излезе на преден план. Преди всичко това е един голям успех за хората, които гласуваха за мен. Прегледах екзитполовете, прегледах социологията, ще ви помоля да се извините на хората, които гласуваха за мен и нашата коалиция. Не сме купували гласове, нямаме нито един купуван глас. Ние се справихме с дарения от коалиционни партньори и по линия на партията. Дойдох да ви уважа. Минах пеша. Между другото минах по една тъмна София, през една глутница наркомани, докато идвах към вас. Това е лошо управляван град, това е лошо управлявана държава. Затова съм в политиката, за да можем да помогнем на българските граждани.

Партия "България без цензура" призова за предсрочни парламентарни избори в рамките на следващите два-три месеца. Това заяви лидерът Николай Бареков, след като коалицията около неговата партия спечели четвърто място на изборите за евродпутати. Според Бареков държавата е в патова ситуация и основните политически сили заедно с президента трябва да се споразумеят за съставяне на служебно правителство.

Имаме голямо присъствие в областните градове на страната. Оказа се, че като смятаме по градове нашата партия е успяла да вземе второ място след ГЕРБ. Ние на много места в България сме втори след ГЕРБ в големите областни градове. Имаме голямо присъствие в градовете на България и имаме доста добро присъствие и в София.

Аз направих сериозна агитация и в ромските гета. Влязох на места, на които не сте си представяли, че може да влезете. Влязох на места, където върлува туберкулоза в 21-ви век. Тези хора – аз се чувствам предаден от тях. Българските роми гласуваха масово за ДПС - 38% и масово за БСП – 28%. Българските роми, които бяха смазани по времето на ГЕРБ – 12%, гласуваха масово и за тях и за нас гласуваха 7% от ромите. Защо? Защото казах, че няма да им плащам. Ние сме взели голям процент от бившите избиратели на г-жа Кунева. 18% от нашите избиратели идват от г-жа Кунева. При нас идват 12% от избирателите на ГЕРБ. Най-голямата ни гордост -  младите българи от 18 до 30 години, на първо място са избрали ББЦ, на вторто място - ДПС, по-малко са гласували за Реформаторския блок, след това за ГЕРБ и най-малко са гласували за КБ
, добави още Бареков. 

Днес наистина много хора се превърнаха в политически трупове, в това число и господин Орешарски. И е ясно, че трябва да се върви към разрешаване на този политически пъзел. Има една партия победител - ГЕРБ. Между другото, няма да се посрамя и въобще не ми е срамно да кажа, че поздравявам ГЕРБ, избирателите на ГЕРБ и Борисов за успеха, който постигнаха, като давам дължимото, че този успех се постигна благодарение на пълното безхаберие на БСП и ДПС. Провалът на г-н Станишев е категоричен, заслужен и безалтернативен. Разбира се, Местан винаги би могъл да танцува на трупа на своя политически партньор. Искаме, четирите партии, които показахме е, че ни има на тези избори, да седнем, да направим план за излизане от кризата, за предсрочни парламентарни избори, и да отиваме на едни избори следващите два-три месеца. Нова зима в управление Орешарски-Местан-Станишев е авантюра за България, каза Николай Бареков.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна