Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кольо Колев: Политиците искат да сложат намордник на социологическите агенции

Снимка: БГНЕС
Социологът Кольо Колев от агенция "Медиана" обясни неточността на социолозите в предварителните нагласи за евровота с това, че анкетираните избиратели са декларирали участие, но не са го осъществили. А за лошите резултати на БСП той каза: Има няколко фактора, които са повлияли за БСП. Първата причина е Вигенин в Киев - тази позиция на БСП, която е в противоречие с избирателите, втората причина е Първанов - разколебаването вътре в партията. Третата причина е коалиционният характер на това управление - коалицията с ДПС и консумацията на власт, особено на местно ниво.

Всички колеги сега се чудят какво да правят, правят равносметки, какви нови методики да изпозват, да преосмислят. Границата е при професионализма. Сериозните агенции могат да сбъркат, но те не лъжат. Определено има агенции, които не бъркат, но лъжат.

Политиците искат да сложат намордник на социологическите агенции.

На въпроса за властта от тук нататък Колев отговори: Тези избори не променят съотношението на силите в рамките на съществуващия парламент. Дали ще се стигне до предсрочни избори, зависи от тези формации. ДПС и "Атака" надали са заинтересовани. Много е трудно да се прогнозират предсрочни избори.

Интервюто на Таня Величкова с Кольо Колев можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна